pochutnali vy
já bych s chutí snědla skoro všechno
ale pojďme pěkně po pořádku
jak jsme vám tuhle fotila tu fotku za starých novin
tak mě ta nahned zaujal jídelníček na celý týden
no ten jsem vám musela přeci taky ofotit
a podělit se o něj
noviny jsou z roku 1926
a tak znamená
že jídelníček je starý 95 roků
třeba hnedka v pondělí bych si pochutnala na polské omáčce
to je nasládlá omáčka s rozinkama a mandlema
a tu já mám moc ráda
ve středu bych teda musela asi držet dietu
určitě bych musela vynechat hrách
to ne že by mi nechutnal
jen já prostě nemůžu
neumím ho trávit
a k večeři pak je pro mě záhadou ten mozeček
jestli by byl kvatákový tak ten by mi chutnal moc
ale ten masový bych nedala
a pak teda bych nevečeřela v sobotu večer
husí krev s bramborem bych taky nedala
na to jídlo bych se nemohla ani podívat
zato v neděli
panečku husička s knedlíkem a se zelím
to by byla dobrota
a jak jste na tom vy
která jídla by vám chutnala
a která byste nemuseli
a k nám už dneska odpoledne nakukovalo jaro
kolem třetí se z pod mraků vydralo sluníčko
a vydrželo až do večera
a tak hned bylo veseleji
a nám už začíají kvést tulipány v květináči
a k mamčině velké radosti jsou bílé
Mějte moc hezký večer
a ahojda
Veru ta polská omáčka by mně asi taky chutnala a jinak bych si určitě dala husí drůbky a telecí řízečky. Co se týče toho mozečku, asi to bude vepřový, my jsme dělali při zabíjačce mozečkovou omáčku s knedlíkem a vařenými ledvinkami a řeknu ti, že to byla lahůdka, na kterou vzpomínám dodnes. Teď jsem dostala na něco chuť, tak se jdu podívat do ledničky, co tam máme dobrého. Hezký večer.
OdpovědětVymazatTo je tedy vydatný jídelníček a chtěla bych vidět tu husí krev s brambory....nikdy jsem to neslyšela a zní to nechutně, ale třeba to nechutnalo tak špatně.
OdpovědětVymazatVeru, co je polská omáčka jsem teda nevěděla, kvuli mandlím bych jí nemohla, ale jazyk máme rádi, není tam snad nic co by mi nemohlo chutnat, nejsme vybíraví, mozeček jsem já sama , teda ten opravdový, asi nikdy nedělala, ale znám ho z dětství a myslím že bych si dala, bývala to taková jemná míchanice, co si vybavuji, jinak knedlíky se zelím , všechny polívky, masíčka i sladké, není tam nic špatnýho, vzala jsem z toho spíše inspiraci, ted se pořád vaří, často jdu do receptů, aby to nebylo pořád dokola.
OdpovědětVymazatPěkný čtvrtek, vlastně den Barušky narozenin, pokud nepletu. pa Aťka
Teda, ale já bych asi dokázala sníst všechno. Husí krev je moc dobrá, udělat na cibulce a s bramborem, to je moc dobrý, má to chuť skoro jako jelito, to já můžu. Když jsem přišla do Liberce, tak se dala koupit krev v konzervě a ta mě chutnala, musí se to dochutit, podle sebe. Jediný co jsem nikdy nejedla, tak to je jazyk, to nevím ani jak to může chutnat, ale myslím si, že to bude trošku tužší maso, něco jako žaludek. Hrách taky moc nemusím, ale polévku mám ráda a zrovna dneska jí budu vařit, dám do ní Bonduele hrášek nakonec a to přijdou určitě i kluci, jen jim řeknu, že mám hráškovou polévku, to bude samý mňam, oni jí milujou. Barušku podrbej za ouškem a přeju jí aby měla pořád takovou kuráž, jako má nyní. Bílé tulipány, ty jsou určitě moc krásný. U nás svítí od rána sluníčko, ale taky byl docela dost velký mráz, ale přes den bude snad hezky. Mávám od Ještědu. Věrka.
OdpovědětVymazatJá raději dnešní klasiku.Občas něco vymyslím,ale musí to chutnat oběma.
OdpovědětVymazatPřeji krásný den.
Tady právě začala strašná vichřice-a je to síla!