středa 20. dubna 2022

krkovička pečená na pivu

vařil taťka

a k obědu byla právě tahle dobrota


pro nás nový recept

a určitě si ho zas brzy uděláme

a příprava je jednoduchá

jen maso si musíte naložit večer den předem


takže jdeme a recept

plátky krkovičky si naklepete

opepříte a lehce osolíte

do misky nalijeme pivo

přidáme lžíci sušené petrželky

lžičku česnekové pasty

vše promícháme

vložíme maso a dáme do lednice marinovat


druhý den 

maso opečme na sádle na pánvi

po opečení vložíme do pekáčku

posypeme na proužky pokrájenou cibulí

podlejeme pivem

a výpečkem z pánve

a pečeme na 160 asi 2 hodiny

a máme hotovo

a z velikonoc nám ještě zbylo pár kousků cukrovíčka

a protože jsme ho pekly dost pozdě 

a linecké by se nám už nestihlo správně  odležet

tak tohle naše letošní bylo z křehkého těsta


tak se mi mějte moc hezky


včera nám tu skoro celý den chumelilo

takže žádná sláva







 

5 komentářů:

  1. Samé dobroty tady máš ,táta je šikovný kuchař ! Snih nezávidím,my tu měli dnes slunečno. Hezke dny přeji !

    OdpovědětVymazat
  2. Veru, to musela být dobrota . Marie

    OdpovědětVymazat
  3. Ahoj Verunko, taťka je šikula, masíčko vypadá mňamozně. Recept určitě vyzkouším. Od Kolína zdraví Dáša.

    OdpovědětVymazat
  4. Veru to vypadá luxusně, určitě zkusím , nejspíš na nějákou chlapskou oslavu.
    Mějte se prima. Aťka

    OdpovědětVymazat
  5. Ahoj Veru, to je zase něco pro naše mlsné jazýčky. A to jsem chtěla začít držet dietu, abych v v létě nevypadala v plavkách jak velryba. Jenže stačí nakouknout na tvůj blog a veškeré předsevzetí je v háji. Ale vypadá to fakt dobře. Přeju krásný večer.

    OdpovědětVymazat

♥ Všem děkujeme za vaší návštěvu a děkujeme také za Vaše komentáře :-)