je to přesně takový ten salát
který se dá jíst jak teplý tak studený
jen tak samotný
a i jako příloha je prima k řízku
sekané, karbanátkům, grilovaným masíčkům
a je hodně dobrý a je lehký
a jak na něj :
nejdřív si v osolené vodě uvaříte neoloupané brambory
v dalším rendlíku si asi do dvou decek vody dáte uvařit jeden masox
do mísy ve které pak budete dělat salát dáte
1 lžíci oleje
1 lžíci octa
1 lžíci dijonské hořčice
1 lžíci moučkového cukru
vše umícháte
přidáte najemno pokrájenou červenou cibuli a pažitku nebo jarní cibulku
a nakonec tam na kolečka pokrájíte ty oloupané uvařené brambory
vše zlehka zamícháte
a přidáte ten vývar z masoxu
má ho být tak
aby to bylo lehce " mokré"
no a to je vše
my ho měli jako přílohu ke kuřecím řízkům
a povím vám byla to velká dobrota
tak a pro dnešek máme uvařeno
vy mějte prima večer
a ahojda
Jééé Veru, ten určitě zkusím, kdysi po mě chtěly děti asi podobný co ochutnaly při cestování po Německu, ale nějak to vyšumělo a vlastně jsme ho ani nikdy nezkusili. Tak si mi ho připomněla a dokonce už díky tobě vím jak na něj.
OdpovědětVymazatMějte pěkné dny. Aťka
To je určitě dobrý salátek, my jsme doma dělali podobný a když jsem ho někdy udělala doma, tak každý koukal, že tam není majonéza a nějak jim nejel a tak jsem ho už dávno nedělala. Musím ho zase někdy udělat, ale hlavně pro sebe. Dneska nevím co budu vyvařovat, včera to bylo jednoduché, malý si poručit krupicovou kaši a dneska možná udělám rajskou. Musím podle Tomáška, aby byl spokojený. Mávám od Ještědu. Věrka.
OdpovědětVymazatVídeňský salát a vídeňský řízek, to jde k sobě, myslím, že ho zkusím, bude to dobrota. Krásný večer.
OdpovědětVymazatAhoj Verunko,dělala jsem podobný,ale v sobotu vyzkouším tento a taky s řízkama pro mě vepřový a ostatní budou krutí.Hlídám tu starší vnučku mají zavřenou školku.Moc zdravím.Iveta
OdpovědětVymazat