tohle jídlo jsme taky objevili na netu
a ten recept se nám tak moc líbil
že jsme si řekli proč ho nezkusit
zkusili jsme ho s velkým úspěchem
a proto se dnes o něj s vámi dělíme
je to jídlo zimní
aspoň já to tak cítím
s jeho přípravou se začíná už večer předem
to si nejdřív dáte uvařit brambory ve slupce na knedlíky
a připravíte si marinádu
ve větší misce smícháte :
šťávu a nastrouhanou kůru z půlky citronu
2 lžíce oleje
2 lžíce medu
2 lžíce sojovky
2 lžíce worčestru
1 lžičku sladké papriky
sůl
pepř
1 lžíce solamylu
a vše důkladně promícháte
a dáte do toho porce kuřete
a necháte v ledničce do druhého dne pěkně nasát
druhý den to vše dáte do pekáče
podlijete troškou vody
na každé maso dáte kousek másla
a ještě to celé pokapete trošku medu
do pekáčku přidáte
dva rozkrojené česneky
jednu celou skořici
2 badyány
a kolečko citronu do kterého zapícháte několik hřebíčků
a vše dáte péct na 160 stupňů
a mezitím co pečete si uvaříte
červené zelí
a bramborové knedlíky nebo špalíčky
a pak už jen čekáte až bude hotový maso
a to jsou teda muka
protože ta vůně co jde z kuchyně vás nenechává v klidu
a vy už se vidíte u stolu jak tu dobroto baštíte
ale nakonec se taky dočkáte
a ve chvíli když mamina vytáhla pekáč z trouby
a řekla to kouzelné hotovo
věděla jsem že je vyhráno
no a takhle to nakonec vypadalo
a bylo to moc dobré
pokud máte rádi kuře
tak ten recept ozkoušejte
protože fakt stojí za to
no a vy mějte prima odpoledne
a my i přesto
že je dneska venku fakt šeredně jdeme ven
Ahoj Verunko,doufám,že psaní zas nezmizí.To je dobře,že mamině to tak dopadlo,všem přeji hodně zdraví,když jsem byla mladá a někdo přál hlavně hodně zdraví brala jsem to jako frázy,ale uběhlo pár let a už vím,že je to moc důležité.Recept vypadá moc dobře určitě brzo vyzkouším a ukážu recept snaše taky ráda zkouší nové recepty.Hlídám malou dopoledne jsme byly venku a svítilo sluníčko až se vyspinká půjdem znovu,ale sluníčko se už schovalo.Mějte se moc hezky.Iveta
OdpovědětVymazatVeru, to vypadá náramně, jen se sliny sbíhají...určitě vyzkouším, často děláme kuře alá kačena , nejčastěji v zimě pečené přímo na kyselém zelí, to se taky tak hezky prolne maso do zelí a obráceně.
OdpovědětVymazatPěkné odpoledne u nás je zataženo. Aťka
Taková bašta hned po ránu, ještě si budu muset pár dnů počkat než začnu normálně jíst. Jsem po břišní chřipce, no to byla noc jak já říkám plná vášně a věčného převlékání. Dneska je mě už trošku líp, ale s jídlem je to ještě s velkou brzdou. Tomášek nám to přinesl asi ze školky, tak jsme se vystřídali všichni. Dneska bude na řadě opět něco lehkého, asi opět nějaká rýže, však to vydržím. U nás je dneska polojasno a za lesem mě příde, že se asi snaží sluníčko aspoň trošku vykouknout. Mávám od Ještědu. Věrka.
OdpovědětVymazatVeru no teda to vypadá náramně, mám chuť se do toho pustit taky, kuře baštím často, hlavně stehýnka. Jsem moc ráda, že mamka je zas v pohodě. Krásný večer.
OdpovědětVymazatvyzera to výborne
OdpovědětVymazat