i když taťka moc vepřového nesmí
tak o tuhle domácí dobrotu se nenechá připravit
konzervy doma nekupujeme
a proto i tuhle vepřovku si děláme přesně tak jak ji dělala taťkova babička
oni doma měli vždycky prase
a tak vepřového masa ke zpracování měli vždycky dost
mamina si vždycky pohlídá když mají krkovici v akci
3 kila koupí a už se u nás krájí a zaváří
takže základní recept je
1 kg krkovice
/ my kupujeme vždycky tu nejlibovější/
1 lžičku soli
0,5 lžičku mletého pepře
1 lžíci kmínu
/ z tohodle množství uděláte 3 skleničky/
maso nakrájíte na malé kostičky
přidáte sůl, pepř a kmín
a vše dobře promícháte
tak už jen nafest naplníte do skleniček
ozbrojíte se trpělivostí
a 4 hodiny opravdu pozvolna zaváříte
my zaváříme v klasickém hrnci na vaření
na velké plotýnce
nastavené z devíti možností teploty na čtyřku
a je hotovo
my ji máme rádi v rizotu, bulguretu
nebo s dušenou mrkví
a namazaná na čerstvý chleba
joooo to je teprve bašta
a nebo když mamina poleví na chvíli zdravé výživě
a udělám nám ji zamíchanou s chlupatýma knedlíkama
tak to mám až boule za ušima jak se cpu
a děláme si ji proto
že víme jaké maso si do ní dáme
a nemáme v ní žádné přísady a konzervanty
tak třeba se tenhle recept bude hodit i vám
a pustíte se do něj
u nás prší a je chladno
tak to vypadá
že dnes budeme asi doma
a vy mějte moc hezký už zas čtvrtek
a ahojda
Žádné komentáře:
Okomentovat
♥ Všem děkujeme za vaší návštěvu a děkujeme také za Vaše komentáře :-)