úterý 1. prosince 2015

Vepřový pivní guláš - recept

tak a jsem tu s receptem na guláš co my měli v neděli k obědu Smějící se


vaříme ho od nepaměti a tak nechápu,
že recept jsem tu ještě neměla
a tak to honem napravuji Smějící se

je to jednoduché a vědu v tom žádnou nehledejte

takže nejdřív si na sádle osmahnete 3 velké pokrájené cibule
přidáme pokrájené vepřové maso - u nás to je to asi půl kila
/a mamina dává část z plecka a část z kýty/
zasypeme paprikou -sladkou a špetku i pálivé
osolíme a opepříme
a za občaného míchání necháme osmahnout
pak podlijeme pivem
kdo chce přidá masox
a dusíme do změknutí asi hodinu Usmívající se

mezitím si do trochu piva namočíme chleba a necháme ho pěkně v tom pivu " rozhňahňat se "
když je maso měkké tak přidáme na nudličky pokrájený špekáček a jednu červenou papriku
pár minutek necháme opět povařit
a nakonec zahustíme tím chlebem namočeným v pivě

ještě chvilku provaříme
během toho vaření přidáme podrcenou majoránku
a tři stroužky prolisovaného česneku

dle chuti ještě dosolíme a dopepříme a můžeme podávat S vyplazeným jazykem



my ho máme nejraději právě s malýma bramboráčkama
ale dobrý je taky s pořádnou skývou chleba S vyplazeným jazykem



tak a dnes už máme uvařeno

a zítra si v odpoledním článku malinko už vánočně zamlsáme a bude to i s receptem na tu dobrotu

tak se mi mějte moc hezky Smějící se

a neutopte se mi
mám pocit
že nám se Trutnov proměnil po těch vydatných deštích a roztání sněhu v jednu velkou louži
dnes to je u nás doslova na holinky

Žádné komentáře:

Okomentovat

♥ Všem děkujeme za vaší návštěvu a děkujeme také za Vaše komentáře :-)