je to úplně jednoduchý a rychlý recept
a navíc to je jídlo plné zdravého kysaného zelí
potřebovat na něj budete
/ základní recept, který případně násobte/
4 velké syrové brambory
1/2 pytlíku kysaného zelí
1 syrové vejce
4 lžíce solamylu
sůl a pepř podle vaší chuti
brambory nastrouháte najemno
pomačkáte a slijete
přídáte vše ostatní a zamícháte
a pak už pečete stejně jako bramboráky
a jestli můžu poradit
tak si je dělejte pěkně slabounký aby pak křupaly
a jdou ještě vylepšit tak
že si na ně po upečení přidáte trošku zelí nahoru
mějte hezký večer
Veru super, mám ještě ve sklenicích kysané loňské, muselo uvolnit zelák už nově našlapanému, tak to je dobrý typ jak ho rychle a hodně jedle dospotřebovat, a dostala jsem při pohledu na fotky hroznou chuť i na klasické bramboráky,
OdpovědětVymazatdíky a mějte hezký víkend, Aťka
Placky, placičky atd. mám a ne jenom já u nás, moc ráda se vším možným. Ještě mám jednu cuketu, tak budou určitě brzy bramboráky nebramboráky. Já mám dneska brambory, mrkev dušenou a kuřecí plátek a polévku starodávnou co nám dělávala maminka. Takovou jako kyselku, ale bez mléka a octa, zapraženou ne moc tmavou jíškou a pustí se do polévky vajíčko. Dneska jsme byly s dcerou v Globusu, tak jsem zase koupila jeden malý dárek a už jsem si koupila i vánoční balící papíry, tak už mě to začíná to předvánoční šílení chytat. Mávám od Ještědu. Věrka.
OdpovědětVymazat