sobota 16. ledna 2021

Trhací chleba - recept

 tak pro ty co ho ještě neznají

my ho děláme už nějaký ten rok

a jako prima večeře s hrkem čaje je to velká dobrota



a jdeme vařit

bochníček chleba rozkrájíme až ke spodní kůrce na kostišky

/ ale tu nedokrojíme, aby nám chleba držel pokupě/


do rendlíku dáme rozpustit máslo

přidáme pokrájenou šunku

nahrubo nastrouhaný eidam

prolisovaný česnek

a koření 

my dáváme adžiku, v tomhle jídle nám to s ní moc chutná

a nebo si dáte koření které máte rádi vy

vše mícháte do té doby než se začne sýr táhnout

a pak tou směsí plníte chleba v mezerách mezi kostičkama

když máte naplněno

dáte na plech s pečícím papírem

a pečete na 200 stupňů asi 20 minut

/ kůrka musí křupat/

a máte hotovo


a dobrou večeři hotovou za chvilku

tak ať vám chutná jako nám


a mějte moc hezkou sobotu

a nezapadněte tak jako my včera když jsme jeli na procházku

a pak jsme museli skoro kilometr couvat

ale dojeli jsme v pořádku 

jen na tu procházku jsme nedojeli až tam kde jsme zvyklí

6 komentářů:

  1. Veru, na chlebík určitě přijde řadu:)
    No je to asi teďka hned sjet někde z cesty. Jezdím teď jen v nejbližším okolí, ale vy tam máte sněhu ještě mnohem víc. Tak opatrně a šťastné návraty. Aťka

    OdpovědětVymazat
  2. Sbíhají se mi sliny, hned bych si dala.
    Jinak Veru už mám uháčkováno, vlnu jsem koupila u Vietnamců, nikam do galanterie se mi nechtělo autobusem jet. Jmenuje se sice jinak, ale myslím, že je hodně podobná té tvé. Řídila jsem se tvým počtem ok, ale čepičku jsem háčkovala odspodu, nedělala jsem dlouhé sloupky, ale krátké jen za zadní nitku. Zhruba v půlce mně napadlo, že by tam byla dobrá taková ta chlupatá bambule, jenže žádnou nemám. Tak jsem dumala dál a na FB na mne vyskočila čepička s ouškama, tak jsem nakonec sesmolila ušatou. Navíc jsem tam po stranách provlékla tři příze na polovinu a zapletla z nich copánek. Nákrčník jsem dělala taky na tvůj rozpis ok, jen opět krátkými sloupky za zadní nitku. A panence to moc sluší. Pokud budeš chtít, můžeš mrknout na stránky Krampolinka.cz - je tam spousta návodů na háčkování i s videem.

    OdpovědětVymazat
  3. To je pomalu stejné jako mufinky na slano z chleba, to je taky bašta. Teď jsem uvařila kulajdu, tu správnou Kerkonošskou z kvásku a přidala jsem skleničku hub ve vlastní šťávě a ještě jednu sklenku kyselých hub s cibulí a to mě moc chutná, už se těším. Mladý byl brzy ráno v práci, měli někam ject a sešlo z toho, tak aby si spravil chuť, tak se zastavil v pekárně a tam prodávají i zákusky a přivezl větrníky i pro mně. On to občas tak dělá a na mně většinou pamatuje taky, tak jsem se hnedka po ránu nasladkovala, ale zase jsem si nedala do čaje cukr, abych to sladko trošku eliminovala. Když přijel, tak hned vytáhl frézu a profrézoval všechno, ale už je to zase skoro potřeba. Letos se zima opravdu nestydí a dává sněhu dost. Prohrnovali a posejpali zatím jen jednou, ale je volný den, tak to pojedou zase až odpoledne a sníh padá a padá, ne nějak moc, ale zato soustavně. Jen až to začne tát, to budou asi dole plavat. Mávám od Ještědu. Věrka.

    OdpovědětVymazat
  4. Ahoj Veru, ten chleba vypadá fakt dobře. U nás přes noc trošku sněhu napadlo, nic moc, ale aspoň je trochu pocukrováno. Tak až dopiju kafe, vyrazím na procházku. Krásnou zasněženou sobotu.

    OdpovědětVymazat
  5. Ahoj Verunko,o receptu jsem už slyšela,ale nikdy jsem nedělala tak určitě vyzkouším podle vašeho receptu až příští týden budu zadělávat chleba udělám jednu malou večku chleba nekupujem dvakrát týdně zadělávám.Mufinky z chleba jak píše Věrka by taky mohly být dobrý,ale nemám recept.U nás celý den poletoval sníh,když jsme šli na procházku místama byli pěkný závěje ani jsme nedošli kam chodíváme ted fouká pěkně studený vítr.Mějte pěkný večer.Iveta

    OdpovědětVymazat
  6. Veru, děkuji za recept, měj se hezky pa,pa Marie

    OdpovědětVymazat

♥ Všem děkujeme za vaší návštěvu a děkujeme také za Vaše komentáře :-)