tu si doma vaříme už hodně dlouho
a vařily jsme ji a pak za dva dny i následně šlehaly
do těch harlekýnských řezů
co mamina pekla na sobotu
když měla svátek
mamina pekla
já fotila
no jenže
pak ve vší horlivosti
když jsem mazala nepovedené fotky z chaty
jsme smazala i ty s těma řezama
a dávat vám sem recept bez fotek
to mi přjde blbé
a tak vám dám aspoň ten na tu šlehačku
která se do nich dává
takže
Domácí pařížská šlehačka
potřebovat budete na jeden kelímek 40 % šlehačky
1,5 lžíci kakaa
1,5 lžíci moučkového cukru / podle vaší chuti můžete dát víc či míň/
kakao smícháte s cukrem
a po troškách vmícháte neušlehanou šlehačku
a vše v hrcnci za stálého míchání přivedete k varu
pak hned odstavíte
necháte vyhladnout
a dáte minimálně přes noc do lednice ztuhnout
mamina si tu šleačku vaří i dvy dny dopředu
a pak už ji jen vyšleháte a máte hotovo
je krásně pevná a tvar drží to té doby než ji sníte
a fotku teda žádnou nemám
jsme trubka vím
tak to aspoň nahradím tohle futkou
to bylo dnešní odpolední mlsání
piškoty, bílý jogurt, granko a rybíz
necháte chvíli proležet
a pak mňam
a vy mějte prima večer
a já jdu zjistit
kdy ty harlekýnské řezy budeme péct znova
abych vám pak ten recept mohla dát pěkně celý
Žádné komentáře:
Okomentovat
♥ Všem děkujeme za vaší návštěvu a děkujeme také za Vaše komentáře :-)