úterý 3. července 2018

Domácí pařížská šlehačka

tu si doma vaříme už hodně dlouho

a vařily jsme ji a pak za dva dny i následně šlehaly
do těch harlekýnských řezů
co mamina pekla na sobotu
když měla svátek Smějící se

mamina pekla
já fotila
no jenže
pak ve vší horlivosti
když jsem mazala nepovedené fotky z chaty
jsme smazala i ty s těma řezama Překvapený

a dávat vám sem recept bez fotek
to mi přjde blbé

a tak vám dám aspoň ten na tu šlehačku
která se do nich dává

takže

Domácí pařížská šlehačka

potřebovat budete na jeden kelímek 40 % šlehačky
1,5 lžíci kakaa
1,5 lžíci moučkového cukru / podle vaší chuti můžete dát víc či míň/

kakao smícháte s cukrem
a po troškách vmícháte neušlehanou šlehačku
a vše v hrcnci za stálého míchání přivedete k varu
pak hned odstavíte
necháte vyhladnout
a dáte minimálně přes noc do lednice ztuhnout
mamina si tu šleačku vaří i dvy dny dopředu

a pak už ji jen vyšleháte a máte hotovo
je krásně pevná a tvar drží to té doby než ji sníte Smějící se

a fotku teda žádnou nemám
jsme trubka vím

tak to aspoň nahradím tohle futkou
to bylo dnešní odpolední mlsání

piškoty, bílý jogurt, granko a rybíz
necháte chvíli proležet
a pak mňam


a vy mějte prima večer
a já jdu zjistit
kdy ty harlekýnské řezy budeme péct znova
abych vám pak ten recept mohla dát pěkně celý Smějící se


Žádné komentáře:

Okomentovat

♥ Všem děkujeme za vaší návštěvu a děkujeme také za Vaše komentáře :-)