neděle 27. srpna 2017

Náš domácí kečup - recept

rajčat letos máme opravdu hodně


a i když je hodně jíme
vaříme z nich, rozdáváme je
přidáváme do různých smesí co zavařujeme
tak pořád jich máme ještě hodně
a tak ve velkém dděláme i domácí kečup

přeci jen domácí je domácí
a my tak vímě co vše jsme si do něj dali
a žě v něm nemáme to co nechceme mít

a tenhle kečup mamina s oblibou dává i do rajské místo protlaku Smějící se

potřebovat na něj budete :

2 kg rajčat
6 jablíček
4 cibule
1 lžíci soli
1/4 kg cukru
koření : 1/4 lžičky skořice, 5 hřebíčků, 2 bobkové listy
a 1,5 dcl octa

cibuli a jablíčka oloupete
a vše společně pokrájíte
a dáte vařit do velkého kastrolu
a vaříte tak dlouho dokud směs nezhoustne
a nezpaomínejte míchat aby se vám to nepřipálilo

a když je to měkké
tak to tyčovým mixerem vše do jemna pomixujete
a přes jemný cedník pak přecedíte
dáte do skleniček
zavíčkujete
a pak dest minut zaváříte
no a je hoetovo S vyplazeným jazykem

je to jednoduché
moc dobré
a hlavně zdravé
není v tom kečupu níc navíc
co by tam být nemělo

tak třeba zachutná i vám Smějící se



Žádné komentáře:

Okomentovat

♥ Všem děkujeme za vaší návštěvu a děkujeme také za Vaše komentáře :-)