a i když jaro už pomalu klepe na dveře
/teda teď zas tři dny může chumelit, tak uvidíme /
a my s ním doma dáme pomalu vale takovým těm zimním omáčkám
tak snad dneska nepohrdnete
jednou dobrotou
kterou míváme k obědu nejčastěji právě o zimních nedělích
a kterou je
jak už jsem v nadpise psala frankfurtská pečeně
a vaří se takhle
teda nejdřív na ní budete potřebovat :
zadní hovězí
párek a klobásku co máte rádi
sladkou mletou papriku
cibuli
sůl, pepř
olej
hladkou mouku
a kdo je zyvklý tak i masox
maso nejdřív prošpikujeme párkem i klobásou a osolíme a opepříme
a celý ten špalíček na oleji pěkně orestujeme
pak maso vyndáme
a orestujeme pokrájenou cibuli a červenou papriku
zalijeme studenou vodou/ asi 3 dcl/
rozmícháme a lehce povaříme
/ kdo chce přidá i masox/
nalijeme do pekáčku
vložíme maso, přikryjeme
a dáme péct do změknutí
jo a ještě k tomu přidáme na kolečka pokrájený další párek a klobásu
a nezapomínáme podlévat a maso obracet
po upečení maso vyndáme
nakrájíme na plátky
výpek zahustíme moukou a necháme lehce provařit
případně ještě přidáme trochu vody
dochutíme solí a pepřem
a můžem baštit
my tuhle omáčku máme nejraději
s domácíma kynutýma nokama
tak třeba zachutná i vám
Žádné komentáře:
Okomentovat
♥ Všem děkujeme za vaší návštěvu a děkujeme také za Vaše komentáře :-)