pondělí 27. února 2017

Frankfurtská pečeně - recept

a i když jaro už pomalu klepe na dveře
/teda teď zas tři dny může chumelit, tak uvidíme /
a my s ním doma dáme pomalu vale takovým těm zimním omáčkám

tak snad dneska nepohrdnete
jednou dobrotou
kterou míváme k obědu nejčastěji právě o zimních nedělích
a kterou je
jak už jsem v nadpise psala frankfurtská pečeně Smějící se




a vaří se takhle

teda nejdřív na ní budete potřebovat :

zadní hovězí
párek a klobásku co máte rádi
sladkou mletou papriku
cibuli
sůl, pepř
olej
hladkou mouku
a kdo je zyvklý tak i masox


maso nejdřív prošpikujeme párkem i klobásou a osolíme a opepříme
a celý ten špalíček na oleji pěkně orestujeme
pak maso vyndáme
a orestujeme pokrájenou cibuli a červenou papriku
zalijeme studenou vodou/ asi 3 dcl/
rozmícháme a lehce povaříme
/ kdo chce přidá i masox/

nalijeme do pekáčku
vložíme maso, přikryjeme
a dáme péct do změknutí
jo a ještě k tomu přidáme na kolečka pokrájený další párek a klobásu
a nezapomínáme podlévat a maso obracet

po upečení maso vyndáme
nakrájíme na plátky
výpek zahustíme moukou a necháme lehce provařit
případně ještě přidáme trochu vody
dochutíme solí a pepřem
a můžem baštit

my tuhle omáčku máme nejraději
s domácíma kynutýma nokama S vyplazeným jazykem


tak třeba zachutná i vám



Žádné komentáře:

Okomentovat

♥ Všem děkujeme za vaší návštěvu a děkujeme také za Vaše komentáře :-)