čtvrtek 29. října 2015

Snidaňové rozinkové bochánky - recept

tuhle dobrotu jsme se před lety naučili jíst v Itálii Smějící se

během roku je pečou s rozinkami
a v době adventu je ještě vylepšují o kandované ovoce a pekanové a piniové oříšky

a baští je tak že si je namáčejí do kávy
a nebo přikusují pomazané máslem a džemen

a jak vás znám
tak Vám určitě taky zachutnají
a hlavně jsou rychlé bez jakéhokoliv kynutí S vyplazeným jazykem
já je teda jím jen se džemem
víte že máslo nemusím
ale i tak jsou moc dobré


a tady Verunka v pátek skončila
a já tedy na ní navážu

opravdu je to recept hodně rychlý
jak na přípravu
tak pak i na snědění

nevzpomínám si na žádné naše jídlo
kterému by byly podobné
jsou totiž úplně jiné
než jakékoliv naše pečivo či koláče

navrchu jsou krásně křupavé
a uvnitř vláčné a měkké
takže kdo máte chuť ozkoušet něco jiného
a přesto moc dobrého
tak hurá do toho
tady máte recept


230 g hladké mouky
40 g cukru krupice
/ je to málo, ale nebojte, cukr ještě nakonec přidáme/
1 pytlík vanlkového cukru nebo 2 lžičky doma dělaného
2 lžičky prášku do pečiva
špetku soli
rozinky
a 50 g másla pokrájeného na kousky

ze všeho v míse uděláte jakoby drobenku

potom po troškách přiléváte 150 ml lehce vlažného mléka
a vypracujete těsto jako na linecké
/jde to dobře /
hotové těsto by nemělo lepit
když tak přidejte ještě trochu mouky

z těsta vyválejte váleček
a ten rozdělte na 10 stejných dílků

z nich rukou vytvarujte placatější bochánky
dejte je na plech s pečícím papírem
potřete rozšlehaným vajíčkem
a poměrně dost posypejte krupicovým cukrem


pečeme do zlatova na 190 - 200 stupňů asi 15 minut


a tady už je upečeno


nejlépe chutnají ještě když jsou vlahé
a to vlahé tak akorát
aby na ně šlo už namazat máslo a moc se neroztékalo
a na něj pak džem

my tentokrát měli domácí třešňový

mazat můžete tak jak jsme u nás zvyklí
pěkně rozpůlit
a namazat každou půlku zvlášť




nebo si můžete snídani pěkně v klidu vychutnat
a mazat zvlášť každé sousto

a přesně takhle snídaní i italové
pěkně pomalu a nikam nespěchají


prozradím Vám ještě jednu fintu s tímhle těstem
tak jak ji i nám prozradili naši známí

vynechejte z těsta všechen cukr
a místo něj přidejte

1. bazalku a sušená nakládaná rajčátku

2.olivy a trochu sušené šunky

a máte prima slané bochánky
pro ty co nemusí sladké


to je k receptu všechno

a já jdu Verunce pomoc s přípravou na další článek na zítra
tím jak špatně spí
tak je pořád dost unavená
a na mě dělala psí oči
abych ji pomohla



a Vám přeju hezký den
a my se zas brzy ozveme
nebojte




všem Vám moc děkujeme ze všechny komentáře
co nám tu necháváte





za nás všechny od nás z hor

Žádné komentáře:

Okomentovat

♥ Všem děkujeme za vaší návštěvu a děkujeme také za Vaše komentáře :-)