sobota 8. ledna 2022

bramboráky trošku jinak - se strouhaným sýrem

 s receptama na jídlo to máme tak

že ty klasické děláme podle osvědčených receptů

tak jak to máme rádi

a tuhle mamina v nějakém časopise četla recept na guláš

do kterého se dávaly sušené třešně

 mělo jich tam přijít docela dost

a to už pak ale není guláš

ale něco úplně jiného 

prostě klasiku v jídle máme rádi tak jak má být


no a tuhle taťka našel recept na tyhle bramboráky se sýrem

koukali jsme na ně nejdřív nedůvěřivě

ale taťkovi to nedalo

 dnes nám oznámil

že dělá večeři

a tak jsme s maminou čekaly co bude


zatímco mamina to vydržela

v klidu si pracovala u počítače a do kuchyně nešla

tak mě to nedalo 

a taťkovi jsem v kuchyni přičmrdovala

povím vám my tam měli kouře

a olej jsme taky měli kromě vařiče skoro všude


ale výsledek stál za to


a recept úplně jednoduchý

uděláte vše jako na bramboráky

akorát místo mouky

přidáte najemno nastrouhaný eidam

toť vše 


určitě je zkuste

fakt je to takhle taky moc dobré

a nás to mile překvapilo


tak mějte krásný večer

u nás je ještě pořád se stromečkem



4 komentáře:

  1. Veru kde je sýr, to musí chutnat vždycky dobře, vypadá to opravdu náramně, až se sliny sbíhají, taťka je teda fajnšmekr. Já ráda zkouším nové věci, inspiraci hledám většinou na pinterestu, ale už jsem zkoušela i nějaké recepty od tebe. Klasické bramboráky jsem ještě nedělala, tak vyzkouším bramboráky se sýrem. Krásný večer.

    OdpovědětVymazat
  2. Ahoj Verunko,určitě vyzkouším bramboráky mám moc ráda.Taky máme ještě stromeček,každý večer svítíme máme i vánoční výzdobu a ted,když napad sníh je to hezký.Taky si žijeme pro sebe rodina pár opravdu dobrých přátel pro některý lidi jsme divný at si myslí co chtějí.Přeji krásný večer.Iveta

    OdpovědětVymazat
  3. Veru, ani klasické bramboráky jsem dlouho nedělala a se sýrem budou určitě výborné.
    I my máme stromeček, bude nejmín do hromnic, stejně jako betlémy a pár dalších dekorací, ale ozdobené větvičky jsem už dnes sklízela, ve vázách už to přece jen nebylo ono.
    Mějte krásnou neděli, pa Aťka

    OdpovědětVymazat
  4. Bramboráky dělám na různé způsoby, ale vždycky přidám aspoň trochu mouky a ono to nakonec jde i bez mouky, to je novinka. Musí se to vyzkoušet. Možná, když bych nedala mouku, tak bych asi dala aspoň trošku škrobu, ale se sýrem on to podrží asi ten sýr a škrob z brambor. Má to logiku. U nás je dneska zatím docela jasno a když se to nezkazí, jako včera, tak by mohl být krásný den i když trošku mrazivý. Mávám od Ještědu. Věrka.

    OdpovědětVymazat

♥ Všem děkujeme za vaší návštěvu a děkujeme také za Vaše komentáře :-)