sobota 9. ledna 2021

kuřecí kousky s dijonskou omáčkou a pečenýma bramborama

 tak to zas tuhle jsme vařili my s taťkou

to aby mamina mohla v klidu pracovat

a vykouzlili jsme  tuhle úplně novou dobrotu


nejdřív začneme bramborama

ty si ve slupce pěkně omyjeme

a nakrájíme na tak akorát velké kousky do pusy 

/ i se slupkou/

dáme je do mísy

přidáme trochu oleje

sůl

červenou mletou papriku

a prolisovaný česnek 

/ taťka s ním nešetřil/

vše pěkně promícháme

 a dáme do pekáčku péct



a jdeme na maso

kuřecí prsíčka si nakrájíme na větší kousky

osolíme a opepříme je a orestujeme na pánvi jen s troškou oleje

vedle v rendlíku na trošce oleje necháme zesklovatět dvě nadrobno pokrájené cibule a 6 stroužků česneku

pak na ně přidáme 2 lžíce cukru

a vše necháme lehce zkaramelizovat

poté přidáme 1 lžící octa a 3 lžíce dijonské hořčice

a mícháme a mícháme

a nakonec přidáme 1 kelímek smetany

promícháme a necháme chvilku na mírném ohni provařit

a máme hotovo


tak když nebude vědět co vařit

tak to můžete taky zkusit

a třeba tomu přijdete na chuť tak jako my

a jinak mějte moc krásnou sobotu

my plánujeme bobování

tak snad to přežijeme celí

3 komentáře:

  1. Veru, podobně kombinuji kuřecí s hořčicí když potřebuju rychle uvařit, cibuli a česnek téměř do všeho ve velkém....ale někdy je fajn než od oka zkusit přesně nějáký nový recept a přijít tak na nové chutě, takže určitě i ten váš i s tím zkaramelizováním cukru přijde na řadu.
    Pěknou sobotu , a na bobech ať je na koleno opatrná hlavně mamina. pa Aťka

    OdpovědětVymazat
  2. To je určitě dobrota, taky dost často různě improvizuju a nakonec je z toho většinou nějaká nová dobrota, no vařím hlavně pro sebe, tak musím různě vymýšlet. Naši byly včera na kopci u nás a přišli vyvětraní a spokojení, jen kdyby bylo víc místa na sušení. Říkala jsem mladýmu, že bych potřebovala krbovky na celou stěnu, aby se tam všechno vždycky vešlo. Dneska jich bude na bobování a sáňování víc, tak tam bude všem dobře, už jsou domluvení s velkou hordou malých i velkých. Máme venku trošku mráz, ale vítr velký není, tak je docela příjemně. Mávám od Ještědu. Věrka.

    OdpovědětVymazat
  3. Veru ten recept se mi líbí a asi ho zkusím, jenom nemám zkušenost s tou karamelizovaného cibulkou, ale všechno je jednou poprvé. Už teď se nad tou dobrotou olizuju. Dneska ráno jsem vstala a byl napadaný sníh, ale už to roztává. Ale aspoň jsem se chvilku pokochala. Hezkou sobotu.

    OdpovědětVymazat

♥ Všem děkujeme za vaší návštěvu a děkujeme také za Vaše komentáře :-)