pondělí 11. září 2017

Krkonošský houbovec - recept

i když se to správně jmenuje houbovec či hubník


hodně to teda připomíná nádivku co děláte na jaře na velikonoce
nebo takovou tu co dělá mamina během roku do kuřete Smějící se

jen je teda jiná tím
že je v ní hooodně hub
a těch my teď máme fakt hodně
a tak jsme s nima ani tady nemusely šetřit Mrkající

a já věřím
že i u vás houby začnou růst taky
a tak vám na tuhle dobrotu píšu teda recept

potřebovat budete
misku hub uvařených ve slané vodě
4 rohlíky
4 vejce
5 stroužků prolisovaného česneku
kousek uzenýho nebo sunku vcelku / pokrájený na kostičky/
majoránku , sůl ,pepř
3 lžíce hrubé mouky
sádlo

rohlíky namočíte do toho co vám zyblo po vaření hub
lehce je vymačkáte
a dáte do velké mísy
tam přidáte uvařené houby
a vše ostatní kromě sádla
a důkladně rukama " proňahňáte"
až vám vzniklne těsto jako na sekanou

a dáte do pekáčku vymazaného sádlem
a dáme péct na 180 do zrůžovění - asi 25minut
no a je hotovo

tak třeba zachutná i vám


a u nás to vypadána ten déšť co nám od rána slibují

a to co je v tom pytlíku
tak jste zatím správně odhalily
že je to něco z vánoc
a je to jedna moc důležitá věc bez které by vánoce nebyly vánocemaMrkající

pak vám to odhalím nebojte
a je to docela maláa věc
ale m ůže být i velká
ta naše je ale v malém provedení
a je součástí nečeho co máme doma Smějící se

tak se mějte prima
a zkuste třeba hádat dál

Žádné komentáře:

Okomentovat

♥ Všem děkujeme za vaší návštěvu a děkujeme také za Vaše komentáře :-)