neděle 5. února 2017

Hamburská pečeně - recept


a protože je ještě pořád venku zima
tak v neděli v zimě mají své místo u nás poctivé omáčky
a nejinak tomu bylo i dneska

a hamburskou máme doma hodně rádi
a i když jsme ji letos už taky měli
tak dneska jsme si ji s chutí zopákli
a nejlepší na tom je
že nedělní omáčky zbývají i na pondělí
takže mňam Smějící se

a pořebovat na ni budete :

kus vepřovýho masa
je na vás jestli udete používat kýtu nebo plecko
mrkev, celer petržel, cibuli


sůl, pepř, nové koření a bobkový list a olej nebo sádlo
sterilovanou okurku, měkký salám v celku / sem dáváme nejraději gothaj/
smetanu na vaření a trochu obyčejné hořčice S vyplazeným jazykem
ježiš snad jsem na něco nezapomněla
jo a trochu mouky na zahuštění

takže jdeme vařit :

zeleninu a cibuli nakrájíte na kousky

v rendlíku si na trošce sádla nebo oleje opečete ze všech stran maso
přidáte zeleninu s cibulí a všechno koření a hořčici / my dáváme na tohle naše množství 2 lžíce/
a pěkně všechno osmahnete Usmívající se


pak vše přesunete do pekáčku
lehce podlijete
a asi hodinu na 170 stupňů přikryté pečete
prostě do změknutí masa Usmívající se

pak maso vyndáte
vše v pekáčku rozmixujete tyčovým mixerem
přecedíte do kastrolku
případně trochu naředíte vodou
přidáte nahrubo nastrouhanou nakládanou okurku a salám
zas chvilku vše povařite
zahustíte mouku rozmíchanou v trošce vody
opět povaříte
a nakonec přilijete smetanu necháte ji chvilku taky prohřát
dochutíte

a můžete baštit S vyplazeným jazykem







takže dobrou chuť a ať chutná i vám

Žádné komentáře:

Okomentovat

♥ Všem děkujeme za vaší návštěvu a děkujeme také za Vaše komentáře :-)