určitě je taky znáte
a tak třeba dneska dodám odvahu těm
co je ještě nevařily
my je máme rádi
a navíc je to prima tip
na zužitkování starších rohlíků
a vše ostatní co na ně potřebujete máte určitě doma
takže potřebovat na něj budete
zas to je na jednu porci
tak si to pro sebe musíte vynásobit
1 starší rohlík
1 vejce
kousek másla
trocha mlíka / necelou 1 decku/
trocha petželky
muškátový oříšek, sůl
rohlíky si nakrájíme na kostičky
a nasypeme do mísy
přidáme rozpuštěné máslo
trochu nasekané petrželky
a nastrouhaného muškátového oříšku
zalijeme mlékem ve kterém jsme rozmíchali žloutek
a nakonec opatrně vmícháme ušlehaný bílek
a teď jak budeme pokračovat je jen na vás
buďto si rukama uhňácáte koule
a ty budete vařit na pařáčku nad párou
a nebo jako my tentokrát budete vařit šišku - váleček
a ten se vaří tak
že si rozložíte folii
na ni nanesete knedlíkovou hmotu
zabalíte to vše do válečku
a za konce pěkně utáhnete
a dáme vařit do hrnce s vodou na 15 minut
pak vyndáme a necháme na prkýnku takhle zabalený asi ještě 10 minut odpočívat
a pak už můžete jen rozbalit a baštit
my ho měli v neděli k obědu
to jsme měli hovězí na divoko
a mamina nám k tomu ještě uvařila i bramborové knedlíky
a byla to bašta
tak i vám přeju dobrou chuť
a hezký sváteční den ♥
a zítra zas ahojda
u nás je dneska moc hezky
ale jen za oknem
venku je strašná zima a zas fouká ten ledový vítr
Teda tys mě pěkně nahlodala. Už chci dělat tenhle knedlík dlouho, ale nakonec to vyhraje zase klasika. A hovězí na divoko už jsem taky dlouho nedělala a určitě se budu snažit to uvařit na velikonoce, to nás bude víc, tak si zase trochu zavařím. Sníh nějaký slezl, roztál a je dost chladno, jsem poslední dobou nějaká zmrzlá, ale ono to počasí ještě není tady u nás nic moc a já si kolikrát prostě vyběhnu jen tak v košili a pak se divím, že je mi zima. Na takový kompost chodím na lehko pořád a sníh zametám taky dost často jen tak na lehko, tak dobře mě tak. Však se u krbovek zase zahřeju. Mávám od Ještědu. Věrka.
OdpovědětVymazatVěrko ahoj, my už máme tady ve městě po sněhu, už je jen tam kde byly nahrnutý velký kupy,to já zas když spíme na chatě, tak dopoledne taky ráda pobíhám po zahradě jen v noční košili, mějte se doma moc hezky a ahojda
VymazatVeru, tak mám pocit že přesně karlovarský jsem ještě nedělala,podobné dělám jakko knedlíky do hrníčku a doma jsme vařívali tzv palfové a ty byly také hodně rohlíkové. A hovězí jsem fakt roky skoro nevařila vůbec, až ted mu zase přicházíme na chuť.
OdpovědětVymazatPěkný večer. Aťka
Aťko ahoj, no on taťka už zas má hovězí maso trochu povolené a tak ho sem tam vaříme no a necháváme si ho právě nejvíc asi k omáčkám / svíčková, rajská.../,mějte doma taky moc hzeký večer a ahojík
VymazatVery na knedlík se chystám hodně dlouho, vždycky když ho vidím v Prostřeno, mám na něj chuť. Nevím, co na to řekne Pepan, ten jak vidí někde petržel, tak se mu to nezdá. Ale já ho převezu, nakrájím to najemno kráječem na bylinky, tak jak to dělám do polívky a on nepozná, že je to petržel, tak jak ji dodnes nepoznal v polívce :-))) Zdravím z Valašska :-)
OdpovědětVymazatLibuško ahoj, nám taky chvíli trvalo, než jsme se pro ten knedlík odhodlaiy,ale nakonec jsme ho zkusili a už u nás zdomácněl, a jinak jsi šikovná, jak to umíš zaonačit, mějt se doma moc hezky a ahojda
Vymazat