my je měli dneska k obědu přírodníma kuřecíma plátkama
ale klidně je můžete mít k obědu samotné
protože i jen tak chutnají moc dobře
potřebovat na ně budete .
malé brambory
šunkovou klobásu
slaninu
hermelín
cibuli
a
olej, sůl, pepř, prolisovaný česnek, sladkou papriku a pažitku
a tohle poslední pěkně spolu v míse promícháte
přidáte do toho omyté neoloupané na kolečka pokrájené brambory
a necháte vše spolu chvíli marinovat
mezitím si a pokrájíte klobásku, slaninu, cibuli a hermelín/ my měli ten s provensálským kořením/
a pak už jen pěkně nastřídačku pěkně napichujete na špejle tak aby převažovaly brambory
a dáváte do pekáčku
nakonec to pokapete zbytkem marinády a dáte péct na 180 asi na půl hodiny
/ prostě do změknutí brambor /
a máte hotovo
a pak už můžete pěkně baštit
a já mám oko opuchlé jako by mi někdo nabančil
ale už mě tolik nebolí tak hurá
mamina mi ho zas zalepila
a tak můžu na počítač
a tak jsem ráda
že vás nebudu šidit
a u nás je od rána pořád -1°C a je pěkně šedivo
a my jdeme aspoň na malou procházku
foťák beru sebou
a tak když se někde něpřerazím
tak třeba i nějaký ten mráz vyfotím
a vy se mějte moc prima
a brzy zas ahojda
Ahoj Verunko,zas si zapisuji nový recept a hned v pondělí vyzkoušiím,zítra budeme mít špenát,uzený máme domácí a bramborový knedlík.Pohledy už mám taky připravený.A dávej na sebe pozor at se očičko brzo uzdraví,syn byl zrovna v pátek u očního je tupozraký trošku se mu to zhoršilo dostal silnější brýle.A aby toho nebylo málo tak nám praskl kotel tak v pondělí přijde topenář a uvidíme jak rychle ho vymění,ještě že mužeme topit krbem.Přeji krásný večer.Iveta
OdpovědětVymazatVeru, to je zase bašta, to mě nikdy nenapadlo dávat špízi jako přílohu, napichuju vždy jen masové. Na zítra právě peču květák plněný mletým masem:)
OdpovědětVymazatTal snad už kukadlo budeš mít den ode dne lepší.
Přeju pěknou a klidnou neděli- Aťka
Veru ty jsi správný fotograf, nic tě nemůže zastavit, tak hlavně ať už brzo vidíš jako rys. Ty špízy vypadají náramně, píšu si a vyzkouším. Krásnou neděli.
OdpovědětVymazatŠpízy mám moc ráda se vším možným a na různé úpravy a způsoby. Jako přílohu bych si je určitě taky ráda dala, je to prostě dobrota. Já mám ještě nějaké zbytky a na večer bude řízek, už jsem ho dávno nedělala a ze zbytku balení, bude nějaká placička ještě nevím s čím, určitě něco zbytkového, tam se utopí všechno. Mám tady ještě kousíček kedlubnu, ten tam zahučí a cibulku nakrájenou, nějaké koření a natě, něco ještě vymyslím, jen co oběhnu ledničku a špajz.
OdpovědětVymazatVčera a dneska byl ráno pořádný šedivák a už to pomalu začíná být zimní. Večer jsem byla vynést zbytky od vaření, já tomu říkám kompostovník, tak jsem koukala, že i listopadky už byly hodně popálený a bude parádě konec.
Hezky se uzdravuj a snad to nebude dlouho trvat a budeš zase holka fit. Včera večer jsem chtěla vytahat už různé recepty na vánoce, ale ještě jsem odolala. mávám od Ještědu. Věrka.