pondělí 5. února 2018

Krkonošská houbovo - pivní polévka

v sobotu jsem vám ukázala tu naši houbovo pivní polévku
a dnes jsem tu teda s receptem Smějící se



potřebovat na ni budete
tak na rendlík pro čtyři normální jedlíky :

houby / my měli z mrazáku/
ale klidně je můžete nahradit i žampionama
my když jsme vloni houby neměli
tak mamina tu polívku taky vařila z žampionů

vetší cibuli
2 dcl piva / když bude černý tak lepší/
2 krajíce žítného chleba
sůl, pepř,
houbové koření

a trochu mletého kmínu
pár lžic smetany / zaleží na vás jak hustou si dáte/
kousek másla

a pár žampionů na ozdobu

na másle necháte zesklovatět pokrájenou cibuli
přidáte houby či žampiony
chvilku jako orestujete
zalijete pivem
a vodou do požadovaného množství
přidáte ten chleba
kdo chce může přidat i kousek masoxu
a vaříte do změknutí hub
pak všechno rozmixujete v rendlíku tyčovým mixerem
dochutíte solí, pepřem a houbovým kořením a ještě chvilenku povaříte
nakonec přidáte smetanu - tu už jen necháte prohřát
a můžete podávat

a zdobí se to
na trošince másla na plátky orestovanými houbami či žampiony
posypanými houbovým koření
/ to si dělá mamina sama tak, že rozmixuje usušené houby/

a pak už jen dobrou chuť S vyplazeným jazykem


a v sobotu jsme taky měli domácí croisanty S vyplazeným jazykem



a tentokrát byly plněný nutelou , mňam S vyplazeným jazykem



a to je od mě teď vše Usmívající se


a vy mějte hezké pondělí
a brzy zas ahoj

Žádné komentáře:

Okomentovat

♥ Všem děkujeme za vaší návštěvu a děkujeme také za Vaše komentáře :-)