pátek 4. listopadu 2016

pudinkové řezy recept

tak tenhle recept jsem sice zařadila do rubriky mamčiny recepty- sladké pečení
ale není to až tak pravda Smějící se

tenhle recept je už taky starý a pekla ho taťkova mamka vždycky před výplatou
když už neměli tolik korunek
a ona i přesto chtěla dětem na sobotu něco dobrého upéct Smějící se

my jsme ten recept vlastně doma dřív nikdy nepekli
až někdy vloni si na něj taťka vzpomněl
a po mamině ho loudil
no jenže si nepamatoval jak se dělá
a mamina ho nikdy u Jíři nejedla a tak vůbec netušila
co po ní taťka vlastně chce

úplnou náhodu pak vloni potkala jednu paní co s taťkovou mamkou spolu pracovaly
a jak tak šla řeč
tak se mamina na ten recept zeptala
jestli ho od Jíři někdy neslyšela
a víte co
ona ho znala
a tak se stalo
že recept, který možná tak na 35 let upadl v zapomnění
opět u nás doma spatřil světlo světa Smějící se

a víte co
to že je úplně jednoduchý neznamená
že není dobrý
spíš naopak
v jednoduchosti je síla
a samy poznáte
že je to moc dobrá a vlastně i levná rychlovka
jen tak třeba i pro rychlé pečení na všední den
nebo nečekanou návštěvu která má třeba za dvě hodiny přijít

tak jdeme na něj

do malé dortové formy budete potřebovat

nejdřív na piškot :
2 vejce
2 plné lžíce cukru
2 plné lžíce polohrubé mouky
2 lžíce ojele
špetku soli
a půl kávové lžičky prášku do pečiva

klasicky vyšleháte zvlášť bílky se solí
pak žloutky s cukrem a ty když jsou vyšlehané
tak ještě přidáte olej a chvíli vše ještě společně šleháte

mouku smícháte s práškem do pečiva
a pak úplně všechno smícháte dokupy a lehce umícháte nadýchané těsto
nalijete do formy s pečícím papírem
a dáte do trouby na 180 stupňů
asi tak na 10 - 15 minut / záleží na vaší troubě /upéct

a jdeme na rychlo " krém "

ze 4 dcl mléka
4 lžíc cukru
a jednoho pudinku / příchuť a druh záleží na vás/
uvaříte klasicky puding
do kterého po uvaření hned vmícháte 1/4 z klasické kostky másla
a krém je hotový

ještě takhle teplý ho nalijete na upečený a taky teplý piškot
a dáte vychladit a pak zuhnout do lednice
a to je vše Smějící se

a pak už jen nakrájíte


můžete ozdobit třeba šlehačkou a postrouhanou čokoládou
nebo kouskem ovoce
a můžete se rovnou už pustit do bašty


my už ho nijak nezdobíme
a baštíme ho tak jak byl taťka zvyklý ho jíst
když byl doma ještě malý kluk Smějící se


a tak to máme tak i trochu retro
a taťka vzpomíná jakou vždycky měli s Lenkou radost
když tuhle dobrotu dostali na talířku
a oni do té doby netušili
že jim mamka upekla právě tohle S vyplazeným jazykem



a myslím
že jako nám
tak i vám bude tahle jednoduchá dobrota moc chutnat S vyplazeným jazykem

nejhorší na tom je
zas to čekání než to vychladne
to aby to šlo pěkně krájet
kdo to má vydržet
no ale to čekání je tak asi hodinu a půl po upečení a to se teda dá
i když teda jsou to muka Úžasný

a to je vše
tak ať vám taky chutnají

Žádné komentáře:

Okomentovat

♥ Všem děkujeme za vaší návštěvu a děkujeme také za Vaše komentáře :-)