takhle jsme to dnes na chatě odpoledne pro vás vymysleli
chodí mi od vás hodně emailů s různýma dotazama a někdy se třeba i tři ptáte na stejnou věc
a kolikrát tedy není ani v mých silách stíhat na vše odpovídat
a protože odpovědět Vám chci
tak to budu řešit takhle
napíšu o tom článek a bude to
a název pro tyhle články vymyslel taťka
prý je podobný jednomu dřív docela oblíbenému pořadu v televizi
takže si sedněte začínáme
dnes to bude vše o vaření
dotaz číslo jedna
jak mamina dělá košíčky
takže košíčky peče z úplně klasického lineckého těsta co z něj peče na vánoce cukroví
upeče si jich vždy víc
a má je tak pěkně do zásoby
a plní je pak krémem buďto máslovým
a teď v poslední době spíš víc tím pudinkovým
a ten dělá tak
že jeden vanilkový pudink uvaří ve 3,5 dcl mléka
mezitím si vyšlehá necelou osminku másla s moučkovým cukrem
a pak do toho po lžícíh zašlehá ten uvařený vychladlý pudink
a je hotovo
naplní tím košíčky, ozdobí je ovocem a potře želatinou
a jdema na další dotaz a to jsou domácí nudle
a těstoviny
neřeknu vám přesný recept
to ani nejde
každý vajíčko je jinak velký
a tak to se nedá přesně napsat
napíšu to jen tak
že do velké mísy dá vajíčka
a přidá mouku
ze začátku spíš míň
dáva napůl hrubou a napůl polohrubou
a na jedno vejce to je asi dohromady jedna dlaň
a nejdřív to v té míse zamíchává vidličkou
a podle potřeby přidává mouku
a pak když už to jde " plácat " rukou
tak z toho dodělá pevné ale dobře tvárné těsto
a pak už to vyválí
a my s taťkou buďto krájíme a nebo já vykrajuju
dělá si takhle i fleky na domácí šunkafleky
a hodne dotazů jste mi dnes napsaly k včerejšímu aspiku
takže konkrétně tenhle šunkový děláme takhle
na dno misky mamina dá šunkové rolky do kterých zabalila bramborový salát
a navrch nasype na kostičky pokrájenou šunku, nakládané okurky a na nudličky pokrájenou nakládanou kapii
a ozdobně vykrájený plátkový sýr
a vše zalije želatinou
tu si kupuje v sáčkách a je to želatina buďto na vaječnou tlačenku a nebo přímo na aspiky
je to jedno kterou použijete
obě jsou stejné
a teď to důležité
želatinu podle návodu rozmíchává v láku co nám zbývá od naložených okurek
a tím pádem už ho pak nemusí nijak dochucovat
a v aspiku to chutná náramně
a já tímto končí dnešní premiérovou a úplně první dotazovnu a lezu do vany
a vy mějte prima večer a dobrou noc
Žádné komentáře:
Okomentovat
♥ Všem děkujeme za vaší návštěvu a děkujeme také za Vaše komentáře :-)