tak tuhle dobrotu
docela hodně známou dobrotu
jen trochu jinak naplněnou
jsme dostali v Itálii jako předkrm zdarma při čekání na hlavní jídlo
a to podotknu
že na hlavní jídlo jsme nečekali nikdy dýl jak dest minut
a zachutnal nám tak moc
že už jsme si ho stihli doma udělat dvakrát doma a to jsme doma teprve pár dnů
jak mamina říká
holá huba holé neštěstí
a tak se na recet bez otálení zeptala
a není tu vskutku žádné tajemství
a tak si šneky zas trochu jinak můžet upéct i vy
potřebovat na ně budete
listové těsto
čerstý špenát
pár plátků šunky
trochu strouhaného parmazánu
česnek
a dle chuti i sůl
těsto vyválíte
potřete rozmačkaným česnekem
případně osolíte
a nebo můžete použít i česněkovou pastu, která už slaná je
pokladete plátky šunky
a na ně pak dáte velkou vrstvu čerstvého špenátu
a nakonec lehce posypete strouhaným parmazánem
případně můžete klidně i jiným chuťově výraznějším sýrem
celé to napevno smotáte do ruličky
pokrájíte na centimerová kolečka
a na plechu s pečícím papírem
pečete na 210 stupňů do zrůžovění
a nám i když je na dalším myšičkovém talířku z Itálie
které tam pravidelně rok co roku mamině kupuju
a každý rok nějaký jiný, ale myška na něm nikdy nechybí
právě myška hlídat
tak je neuhlídala
a během chvíle nebyl ani jeden
tak to je vše k dnešnímu receptu
a mně nezbývá popřát nic jiného
než aby vám chutnalo tak
jako chutnají tihle šneci
zas trochu jinak naplnění
nám
a zítra zas spolu zavítáme na jih a asi mrknem trochu do obchodů
a pak vám ukážu cože jsme kutila z větviček a podzimních plodů
Žádné komentáře:
Okomentovat
♥ Všem děkujeme za vaší návštěvu a děkujeme také za Vaše komentáře :-)