tyhle sušenky jsme poprvé pekly někdy v srpnu
a moc nám zachutnali
a tak bylo jasné, že se o něj podělím i s vámi
jen jsem čekala na ten správný čas
a ten si myslím,
že nastal právě dnes s příchodem podzimu
sušenky voní skořící
a skořice už k podzimu neodmyslitelně patří
třeba i tím, že má schopnost nás
v těch přicházejících pošmurných dnech zahřívat
v podobě jabléčných štrůdlů, kompotů,čajů
a nebo právě třeba i těchle sušenek
a jdeme na ně
recept je ale původem švédský a tak je v mililitrech a ne gramech,
které oni tam při vaření používají
ale odměrku na vodu doma určitě máte a tak by to neměl být problém
takže potřebovat budete:
270 ml hladké mouky
100 ml moučkového cukru
50 ml solamylu
150 g másla
1 lžíci studené vody
1 čajovou lžičku mleté skořice
a na potřetí 1 vejce, 2 lžíce rumu a 1 skořicový cukr na posypání
ze všech surovin uplácáte klasicky těsto jako na cukroví
a dáte ho do lednice na chvíli odpočinout
pak vyválíte asi na 3 mm silný plát a vykrajujete kolečka / nebo co chcete vy/
dáte na plech s pečícím papírem
kolečka potřete rošlehaným vajíčkem s rumem
a bohatě posypete skočicovým cukrem
a dáte péct na 180 a si na deset minut
a tady už jsou upečený
my jsme jich z tohodle množství udělaly 36
a po upečení je hned po vychladnutí můžete baštit
jsou až neskutečně křehké
a mně nezbývá Vám popřát aby Vám taky zachutnaly
a třeba zpříjemnily večer spolu s hrníčkem teplého a voňavého čaje
vonícího třeba taky po skořici
Žádné komentáře:
Okomentovat
♥ Všem děkujeme za vaší návštěvu a děkujeme také za Vaše komentáře :-)