čtvrtek 22. ledna 2015

mléčná rýže s jablíčky - recept

a jsem tu s tou slíbenou mňamkou
na kterou se tolik těšíte Mrkající

my jsme tuhle rýži dřív kupovali
a pak mamina objevila tenhle recept
no a od té doby si ji už jen vaříme

základ na ní je hrnec
ve kterém se vám pak nebude ta rýže s mlékem a smetanou připalovat,
přeci jen to nějakou tu minutu budeme vařit Úžasný

potřebovat budete :

1 hrnek rýže
2 hrnky mléka
1 hrnek 12 - 15 % smetany
/ a smetanu určitě dejte, ne že ji nahradíte mlékem, právě ta smetana tomu dá tu luxusnější chuť /
cukr podle chuti
špetku soli


a na jablíčkovou náplň si připravte :

1 velké jablíčko
rozinky
skořicový cukr
1 malou lžičku solamylu


a teď už to bude úplně jednoduché Mrkající

do kastrolku nalijeme mléko, smetanu
přidáme rýži a cukr a sůl
a vaříme mírným varem do změknutí rýže
a důležité je často promíchávat Úžasný

a máme hotovo


a jdeme vařit jablíčko Mrkající

nejdřív si ho nakrájíme na drobno
do kastrolku dáme trošku vody
přidáme jablíčka, rozinky a skořicový cukr
pro dospěláckou verzi je možno přidat i pár kapek rumu


a vaříme
a to opravdu jen chvilenku, asi jen pět minut
jablíčka musí změknout, ale nesmí být rozvařená
a kdo potřebuje, tak ještě v tété fázi přisladí
a přidáme solamyl v rozmíchaný v trošičce vody a ještě malou chvilenku povaříme

no a je hotovo
a právě díly solamylu získají ta jablíčkai tu správnou táhlou šťávu Mrkající




a pak už je jen na Vás jak to budete baštit

mamina to má ráda teplé
my s taťkou naopak pěkně vychlazené z lednice
a kdyby jste to nechali v lednici třeba do druhého dne, tak to vůbec nevadí
akorát to budete muset malinko naředit mlékem nebo smetanou
protože ta rýže, vše to kolem co měla přes noc " vypije" Mrkající

a ať to teda budete baštit tak či tak
tak už mi nezbývá nic jiného než Vám popřát dobrou chuť S vyplazeným jazykem


a místo jablíček můžete udělat třeba jahody
a ty se dělají úplně stejně
jahody pokrájíte / klidně použijte i mražený/
přidáte cukr
a vaříte do změknutí
a pak zas přidáte trochu solamylu
a máte dobrou přílohu třeba nejen sem do rýže
ale mamina tím zdobí třeba i pudink nebo polévá palačinky Mrkající

a my s taťkou to máme rádi i s postrouhanou čokoládou
ale to pak je lepší aby ta rýže byla ještě trochu vlahá
aby se ta čokoláda mohla pěkně trochu rozpustit

a tím končí moje chytračení
a vy si hezky pochutnejte a mějte prima den a já se zas dnes ještě ozvu

Žádné komentáře:

Okomentovat

♥ Všem děkujeme za vaší návštěvu a děkujeme také za Vaše komentáře :-)