a vůbec se tohodle vaření nebojte
není na tom nic těžkého
kdo umíte bramborové knedlíky, tak zmáknete i tyhle gnochi
a uvidíte, že vám budou chutnat víc jak ty kupované
zásadní rozdíl v přípravě těchle gnochů je v tom,
že oproti bramborovým knedlíkům na které používáte uvařené studené brambory
tak my dnes budeme potřebovat právě uvařené a nejlíp i horké barmbory
právě díky tomu ty gnochi budou tak kluzké jak mají být
jinak příprava už pak je téměř stejná
horké brambory najemno nastrouháte a hned dát zpracováváte v těsto
do kterého přidáte vejce, sůl a napůl hrubou a polohrubou mouku
kolik které vám nenapíšu, to záleží na použitých bramborách
těsto nesmí lepit a nesmí být ani moc hutné
a z těsta vyválíme malé dlouhé válečky
a ty rozkrájíme na malé kousky
a do nich za pomoci vidličky / tak jako když dělátě koka sušenky/ vytlačíte vzorek
a pak je dáte vařit do osolené vody
až vám vyplavou tak je vaříte ještě minutu
a můžete vyndávat
a jak je povýšíme na tenhle oběd si napíšeme zítra
i když mně chutnají jen tak samotné
a vy se mějtě moc prima
no a my dnes si to zas vyšlápnem na chatu
takový pohyb po vánocích nám vůbec neuškodí, musíme sice kvůli taťkově noze pomaleji
ale pohyb to je i tak
a když to stihnu, tak vám pak večer ještě jednou napíšu
tak zatím ahoooj
Žádné komentáře:
Okomentovat
♥ Všem děkujeme za vaší návštěvu a děkujeme také za Vaše komentáře :-)