sobota 3. ledna 2015

domáci gnochi - recept

a vůbec se tohodle vaření nebojte

není na tom nic těžkého
kdo umíte bramborové knedlíky, tak zmáknete i tyhle gnochi Mrkající
a uvidíte, že vám budou chutnat víc jak ty kupované

zásadní rozdíl v přípravě těchle gnochů je v tom,
že oproti bramborovým knedlíkům na které používáte uvařené studené brambory
tak my dnes budeme potřebovat právě uvařené a nejlíp i horké barmbory
právě díky tomu ty gnochi budou tak kluzké jak mají být

jinak příprava už pak je téměř stejná
horké brambory najemno nastrouháte a hned dát zpracováváte v těsto
do kterého přidáte vejce, sůl a napůl hrubou a polohrubou mouku
kolik které vám nenapíšu, to záleží na použitých bramborách
těsto nesmí lepit a nesmí být ani moc hutné
a z těsta vyválíme malé dlouhé válečky
a ty rozkrájíme na malé kousky
a do nich za pomoci vidličky / tak jako když dělátě koka sušenky/ vytlačíte vzorek Úžasný

a pak je dáte vařit do osolené vody
až vám vyplavou tak je vaříte ještě minutu
a můžete vyndávat Mrkající


a jak je povýšíme na tenhle oběd si napíšeme zítra
i když mně chutnají jen tak samotné S vyplazeným jazykem

a vy se mějtě moc prima

no a my dnes si to zas vyšlápnem na chatu Mrkající
takový pohyb po vánocích nám vůbec neuškodí, musíme sice kvůli taťkově noze pomaleji
ale pohyb to je i tak Úžasný

a když to stihnu, tak vám pak večer ještě jednou napíšu Mrkající

tak zatím ahoooj

Žádné komentáře:

Okomentovat

♥ Všem děkujeme za vaší návštěvu a děkujeme také za Vaše komentáře :-)