tahle dobrota už na nás vykoukla coby recept už z několika časopisů
a tak když v týdnu taťka povídal
že by si to dal
mamina nelenila a včera nám to upekla
jen tas to čekání
pekla to večer a muselo se čekat do rána
a nelekejte se toho
je to úplně jenoduché a y rychlé pečení
na piškot budete potřebovat
4 vejce
4 lžíce polohrubé mouky
4 lžíce cukru
1 lžíci oleje
2 lžíce teplé vody
2 lžíce kakaa
a 1/4 malé lžičky prášku do pečiva
a postupujete úplně klasicky
z bílků ušleháte sníh
žloutky s cukrem ušleháte do pěny
přidáte olej a vodu a ještě chvilku šleháte dál
pak přidáte mouku smíchanou s kakaem a práškem do pečiva a vše promícháte
nakonec přidáte sníh z bílků
naliete na plech vyložený pečícím papírem
a my jsme pekly na 180 stupňů 10 minut
a jdme na krém
ten te taky jednoduchý
nejdřív si ušleháte kelímek pařížské šlehačky s jedním ztužovačem
pak do toho přišleháte vaničku tvarohu
dle chuti osladíte a je hotovo
a teď z toho uděláme ten tunel
na něj potřebujte formu na srnčí hřbet
podle ní si vykrojíte ze schladlého piškotu plát
kterým vyložíte pěkně celou to formu
do které jste předtím daly pečící papír / lépe se to pak vyklopí/
pak tam dáte krém
a do něj ovoce
a nakonec to přiklopíte pruhem piškotového pásu
který nakonec zakrojíte tak
aby vám do toho tunelu pěkně sedl
celé to zabalíte do alobalu nebo folie
a dáte ztuhnout do lednice / mě mali přes noc/
a druhý den vyklopíte
ptřete čokoládou
a za chvíli už můžete baštit
tak třeba zachutná i vám
mějte se moc hezky
Žádné komentáře:
Okomentovat
♥ Všem děkujeme za vaší návštěvu a děkujeme také za Vaše komentáře :-)