pátek 5. února 2016

Housky - recept

tak tenhle recept jsem už sem určitě psala
ale jak jsem dřív psala články se vším dohromady
tak je ten recept asi zamotaný v nějakým článku
a ani já ho nemůžu najít Smějící se

tak si ho napíšem znova
když mi o něj píšete
a já už ho teď správně dám mezi slané pečení a bude to už tak k nalezení Smějící se

problém, ale mám v tom
že mamina na takovéhle pečení
nepoužívá váhu
takže teď jsme to tady daly nějak pomocí " hrstí" do kupy

z tohodle množství co si teď napíšem
my uděláme 6 malých housek
4 slaninové bagetky
a 4 malé bochánky

a nebo talíř malinkatých houstiček



a na to všechno budete potřebovat

nejdřív tedy na kvásek :

asi 2 dcl vlažné vody
1/2 kostky droždí
špetku soli
trošinku cukru
lžíci hladké mouky



a na těsto :

2 plné hrsti hladké mouky
2 plné hrsti polohrubé mouky
1 žloutek
2 lžíce oleje
1 lžíci octa
1 lžičku soli

a tohle vše zpracujete s kváskem v těsto
dle potřeby přidáte malinko mouky nebo vody
a někdy není potřeba přidat vůbec nic
to záleží na mouce
my nejraději na pečení používáme tu Babiččinu

a hotové těsto necháte asi půl hodiny kynout
většinou díky vlahé vodě není potřeba kynout dýl
jde to prakticky samo Smějící se


no a pak už z těsta motáte co kdo chcete

housky



slaninové bagetky
slaninu dáváme stočenou na ruličky dovnitř
a pak plátek navrch S vyplazeným jazykem




a mamina si z tohodle těsta oblíbila sýrové bochánky

jsou to vlastně kulaté houstičky naplněné sýrem
někdy si je naplní hemelínem
jindy zas nivou
a nebo
a to má nejraději kozím sýrem s brusinkama
/ ten si kupuje u nás ve speciálním krámku se sýrama/




a to vše dáte na plech vyložený pečícím papírem a necháte ještě chvilku kynout
a stačí zas jen chvilka asi tak 15 minut

pak to potřete vajíčkem
posyptete hrubou solí, kmínem
nebo jak kdo rád
na bagetku dáte navrch ještě ten plátek slaniny
a pečete na 180 asi 20 minut

a pak už si jen pochutnáváte S vyplazeným jazykem




jo a ještě ted mi mamina připomněla

někdy z tohodle těsta vyválíme hady
a s nima pak obalíme slabé párky
a máme tak párky v rohlíku po našem
a ty se pak pečou úplně stějně jako housky Mrkající


tak ať to všechno chutná i vám Mrkající



jo a mám novou anketu
já mám ráda prakticky celý rok
jen mě štve
že to teď funguje nějak divně
a žádné období už není takové jaké by mělo být
že se to tak nějak všechno divně proplétá Úžasný


Žádné komentáře:

Okomentovat

♥ Všem děkujeme za vaší návštěvu a děkujeme také za Vaše komentáře :-)